Personvernerklæring for Cogno

Cogno behandler personopplysninger om deg når du bruker dette nettstedet. Denne personvernerklæringen beskriver hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger.

Kontaktinformasjon

Cogno AS er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor:

Cogno AS
Reilstadvegen 32
4160 FINNØY
Organisasjonsnummer: 918276726
E-post adresse: post@cogno.no
Mobil 901 81 618

Nettsiden er bygget av Change Works AS, org.nr. 928824195, og du kan bli videresendt for spørsmål vedrørende behandling av personopplysninger på siden.

Sentrale begreper

Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse.

Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring.

Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven.

Derfor behandler vi personopplysninger om deg

Formålet vårt med å behandle personopplysninger er i første rekke å ivareta funksjonalitet og brukervennlighet. Dette kan være informasjon om progresjon i kurs, eventuelle kjøp, innloggingsinformasjon, kontakt med selskapet og annet hvor det er nyttig å håndtere informasjonsutveksling ved å koble nevnte informasjon opp mot en spesifikk bruker.

Vi behandler personopplysninger i den grad lovgivningen pålegger eller gir oss muligheter til det.

Vi samler inn følgende personopplysninger og behandler dem til følgende formål:

  • For å få informasjon om bruken av nettsidene våre
    Vi har gjort en interesseavveining og kommet frem til at vi skal bruke informasjonskapsler (cookies) til å behandle personopplysninger. Vi har vurdert det slik at dette er nødvendig for at vi skal kunne tilpasse nettsidene våre til brukerne. Vi ivaretar likevel personvernet ditt ved at vi bare bruker opplysningene til statistikk. I denne statistikken er det ikke mulig å identifisere deg som enkeltperson.
  • For å sende ut nyhetsbrev og gi informasjon om virksomheten vår
    Vi samler inn e-postadressen din for dette formålet og behandler den i tråd med avtalen som du inngår med oss når du melder deg på nyhetsbrevet og bekrefter at du vil motta det. Vi forplikter oss til ikke å gi e-postadressen din videre til andre eller å bruke den til noe annet enn å sende deg nyhetsbrevet. Du kan melde deg av ved å klikke på en lenke i nyhetsbrevet du mottar.
  • For å besvare henvendelser som kommer inn til oss
    Vi behandler navn, telefonnummer, e-postadresse og eventuelle personopplysninger som måtte følge av henvendelsen. Vi gjør en interesseavveining og vurderer om det er nødvendig for oss å lagre noe av denne informasjonen i et begrenset tidsrom. Vi har vurdert det slik at dette ofte er nødvendig for å hjelpe brukerne med det de lurer på.

Sentrale begreper

Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse.

Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring.

Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven.

Hva slags informasjon er det vi samler inn?

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg» vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Språk

Vi bruker cookies til å identifisere besøkende sitt gjeldende språk, hvilket språk som ble benyttet ved forrige besøk og stråket til brukere som har logget inn – når nødvendig. Noe data fra siden vil gå inn leverandøren av dette programmet, slik som navn på sider og menyer, men ingen brukerdata vil bli delt. Ved oversettelse av innhold, f.eks. fra kommentarer, vil innholdet kunne bli delt med en oversetter om dette benyttes.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Om du ber at passordet endres, vil din IP-adresse tas med i e-posten om endring av passord.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Læringsportalen

Vi kan lagre informasjon om deg ved kjøp av kurs, progresjon på kurs, og resultater på ulike tester, oppgaver og quiz.

Når du oppretter en konto hos oss ber vi deg oppgi din e-postadresse. Vi bruker denne informasjonen til formål som:

Sende deg informasjon om din konto og ordre

Opprett kontoen din for vårt LMS

Hvis du registrerer deg, lagrer vi e-postadressen din.

Vi lagrer informasjon om deg så lenge kontoen din eksisterer.

Vi lagrer kurs, inkludert fullføringsstatus, quizresultater, oppgaver og/eller essayinnleveringer (hvis aktuelt).

Vi lagrer også kommentarer på kurs, leksjoner, emner, oppgaver og essays hvis du velger å forlate dem.

Hvem på teamet vårt har tilgang

Medlemmer av teamet vårt har tilgang til informasjonen du gir oss. For eksempel har både administratorer og gruppeledere tilgang til:

Bestillingsinformasjon, som dine registrerte kurs, kurs og brukernavn/e-postadresse.

All tilleggsinformasjon som legges til brukerprofilen din kan også være synlig for administratoren(e).

Hva vi deler med andre

Vi tar ditt personvern på alvor, og deler ikke mer informasjon med ulike tredjeparter enn nødvendig. Denne informasjonen anonymiseres i samsvar med gjeldende lovverk. Dette gjøres for å forbedre våre tjenester. Eksempelvis bruker vi Google Analytics for å spore besøkstall og se hvordan siden brukes, samt hvor besøkende kommer fra om de kommer via linker brukt i markedsføringssammenheng. IP-adresser anonymiseres før de sendes til Google Analytics.

Håndtering av aksept

Denne nettsiden bruker Privacy Suite av Complianz for å samle inn og registrere nettleser- og enhetsbasert samtykke. For denne funksjonaliteten er IP-adressen din anonymisert og lagret i vår database. Denne tjenesten behandler ingen personlig identifiserbar informasjon og deler ingen data med tjenesteleverandøren. For mer informasjon, se Complianz personvernerklæring.